Thuis‎ > ‎

Welkom in de Topklasse !

Geplaatst 18 nov 2013 10:03 door Just van den Broecke
Nog twee wedstrijden achter de rug, wat minder succesvol als tegen Amsterdam maar wel veel geleerd. Hieronder een kort verslag van Rob over onze wedstrijd op 9 november 2013 tegen onze eigen MB1. Er zijn nog fraaie foto's door vader Nina Hurkmans van deze wedstrijd.

http://hurleymeisjesb1.blogspot.nl/2013/11/hurley-mb1-hurley-mb2-40.html

Door Rob - Dat topklasse echt iets anders is dan jullie gewend zijn hebben wij vandaag  aan den lijve ondervonden. Ik heb al eens gezegd dat de handelingssnelheid op dit niveau een stuk hoger ligt en daarmee werden wij vandaag om de oren geslagen.

Vooral in de eerste helft werden wij overlopen. Dat had alles te maken met een 3-tal zaken: in de eerste plaats de omschakeling van aanval naar verdediging of andersom lag bij MB1 een stuk hoger dan bij ons. Bij balverlies van onze kant schakelde MB1 snel om waardoor  MB1 vaak vrijwel meteen in een overtal-situatie (goed druk gezet) kwam waardoor ons middenveld en verdediging  overlopen werden. In de tweede plaats viel er veel ruimte bij ons tussen de linies waar MB1 dankbaar gebruik van maakte en ook hun laatste lijn veel ruimte kreeg om op te schuiven. Vaak viel er een enorm gat op ons middenveld  waar hun nr 10 dankbaar gebruik van maakte en vaak ongehinderd aan kon nemen en de opbouw verzorgen.  Dat brengt mij bij het derde punt: last but not least liet de mandekking te wensen over….veel oog voor de bal en te weinig voor de man. Gewoon niet scherp genoeg. MB1 maakte goed gebruik van onze onoplettendheid en hadden dus vaak en een overtal en stonden los van hun dekking. Hoofdingrediënten voor een afmaakpartij. Dat het bij de rust maar 2-0 was danken voor een groot deel aan Iza en geluk.

Na de rust hebben wij ons iets herpakt. Sneller gespeeld maar ook de dekking was scherper. Ballen werden ook meer breed gespeeld en niet meteen de fuik in gespeeld. Naarmate de wedstrijd vorderde krijgen wij steeds beter greep op het spel en creëerden nog verschillende kansen. Dat wij nog twee doelpunten tegen kregen was niet echt een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen maar doet er ook verder niet meer toe.

Tot slot nog iets over rust in het spel. Als je onder grote druk staat is het belangrijk om genoeg  tijd te nemen om je organisatie weer op orde te krijgen. Haast is dan je grootste vijand. Snel een bal nemen moet je dan alleen doen als er een groot gat ligt maar anders kun je beter je tijd ervoor nemen, laat de daarvoor aangewezen persoon de bal nemen. De beste bal is lang niet altijd de bal naar voren. Soms is het nodig om rustig op te bouwen en dat kan dus ook een pass naar achteren zijn of de kom spelen.

Al met al een wedstrijd waar we veel  van geleerd hebben. Volgende week tegen Pinoke. Dat zal weer een pittige partij worden. 


Op 16 november speelden we tegen Pinoke MB2. Ook meestal een sterk team (vorig jaar kampioen in de Topklasse). Hier gingen we wat beter van start en konden goed meegaan in de wedstrijd, kregen kansen, wonnen veel duels op het middenveld. Pinoke bleek echter over de gehele wedstrijd beter in het benutten van kansen. We kwamen in de  tweede helft tot 1-2 terug en leken de wedstrijd te gaan overnemen. Uiteindelijk werd het toch 1-3 door een fraai backhanddoelpunt. Rendement in de cirkel, ook voetje zoeken, is de lering van deze verder aantrekkelijke wedstrijd waarin we weer veel meer hockey lieten zien dan de week daarvoor. In het algemeen moeten we denk ik ook wennen aan het feit dat alles net een tandje sneller gaat in de Topklasse. Daaarin gaan we zeker stappen maken.

Comments