Thuis‎ > ‎

Promotie naar de Topklasse !!

Geplaatst 20 okt 2013 09:49 door Just van den Broecke   [ 23 okt 2013 09:58 bijgewerkt ]

Ja de promotie naar de Topklasse, het hoogste nivo in Noord-Holland, is een feit! Meer foto's hier. De door de KNHB NH vastgestelde beslissingswedstrijd om de "Wildcard" tegen Alkmaar MB1 werd door ons overtuigend gewonnen met 3-1. Op het neutrale terrein van Bennebroek was het veld al blauw gekleurd en kregen we fantastische bondsscheidsen. Dat kon eigenlijk niet meer misgaan. Alkmaar was natuurlijk ook gekomen voor de overwinning en probeerde zwaar druk te zetten en met "lange halen" door onze verdediging te komen. Daar stond altijd wel iemand om die drang af te stoppen en dan was er nog onze geweldige keep Iza! We scoorden in eerste helft snel tweemaal (Luca Toni!) en daarna in de tweede helft met mooi schot van Mara. Alkmaar maakte later in 2e helft nog een doelpunt maar eigenlijk kon het toen niet meer misgaan en kregen we bovendien nog veel kansen.Al met al een verdiende overwinning en dus promotie naar de Topklasse! In de enige poule daarvan wordt het een Amstelveens/Amsterdams onderonsje: met onze eigen MB1 ;-), Amsterdam en Pinoke MB2, Myra MB1, HIC MB1, Xenios MB1 en als enige "buitenstaander" HBS MB1. 


Dank aan de grote medewerking van alle ouders! De KNHB NH had deze wedstrijd onverwacht op zondag 13 oktober bekend gemaakt. Vervolgens moesten we in de herfstvakantie op zondag 20 oktober 09:30 een geheel team bijelkaar zien te krijgen. Daarbij hebben zelfs een aantal meiden hun vakantie uitgesteld of onderbroken. Tegelijk kregen we ook goede steun uit onze MC1 (was toegestaan door KNHB NH) in de vorm van 4 invallers, Femke, Romee, Karlijn en Daphne die het fantastisch deden. Juliette en Bart hebben de meiden geweldig begeleid deze ochtend, ook wat zenuwen weggenomen. De chocoladetaart van Clau en Roos na afloop lieten we ons goed smaken. Wat een ochtend: om 12:00 waren we alweer thuis en kon iedereen wat "uitchillen" of slaap inhalen.


Er zijn nog  foto's genomen, oa door Cees zoals hierboven, die zijn te zien in dit album, maar dit nieuws staat alvast! Denk er deze week nog maar eens aan en zeg dan YESSS!Comments