Thuis‎ > ‎

Hurley MB2 - HBS MB1 - 3-0 - 10 mei 2014

Geplaatst 11 mei 2014 03:21 door Just van den Broecke
door Just - Na de gevoelige nederlagen tegen Myra MB1 en HIC MB1 (oefen) waren we, zoals de indianen wel zeggen, nodig weer eens aan winnen toe (Winnetou, wie kent hem nog?). Daarbij was ook de recente uitspraak van Frank de Boer op ons van toepassing: "Als techniek niet aan mentaliteit gekoppeld wordt, dan wint mentaliteit".


Gelukkig kon coach Sabien de groep weer scherp krijgen tegen nummer twee HBS MB1. Zowel door vroege druk kregen zwart-roden bijna geen kans om hun lange-halen hockey te spelen, maar ook stonden we goed in de verdediging en waren onze snelle aanvallers een plaag voor de Bloemendaalsen. Dit resulteerde aan het eind van de eerste helft in een 2-0 voorsprong door mooi uitgespeelde doelpunten. 


Ook in de tweede helft begonnen we weer voortvarend, met wat meer geluk was er nog een corner ingevlogen. Wel begon HBS aan te zetten en stonden we een tijd lang onder zware druk. De 3-0 via een beheerst backhand schot van Roos maakte een eind aan de illusies van HBS. En natuurlijk was daar ook Iza met een aantal fantastische reddingen. We hadden ook over het geheel genomen meer rust aan de bal dan eerdere wedstrijden. 


Door onze 3-0 winst maakten we ook onze MB1, die op veld daarnaast van HIC MB1 won, voortijdig kampioen. Met dank aan "ome Cor" smaakten daarom de bitterballen namens MB1 uitstekend! Een mooi resultaat, maar vooral ook deze mentaliteit en scherpte vasthouden, want tegen Xenios uit a.s. zaterdag moeten we er gewoon weer staan!

Comments